a facut si bine

De cate ori am auzit asta oare, referitor la diverse figuri publice care au ajuns pe la inchisoare? O-ho-ho, sa fim noi sanatosi!

Faza e...cati dintre astia care au facut "si mult bine" se compara cu Al Capone. Al f***ing Capone!!!

Arestat si inchis la Alcatraz sub acuzatia de evaziune fiscala in timpul perioadei de Prohibitie (1920 - 1933), si nu pentru multele crime care ar fi fost facute la comanda sa, mafiotul se pare ca avea un punct slab: amaratii. A deschis cantine sociale pentru somerii de atunci (cam 25% era rata somajului prin anii '30) si cheltuia multe mii de dolari zilnic pentru asta.

La un moment dat, cica o ruda de-a sa s-a cam imbolnavit de la niste lapte nitel expirat. O alta chestie la Capone era ca nu-i placea sa vada oamenii suferind inutil, mai ales copiii (ciudat, nu-i asa, pentru un mafiot). Intrucat pe atunci nu era niciun fel de DSV pe-acolo prin americi, Capone a facut lobby la greu sa se treaca data de expirare pe sticlele de lapte. Mai mult, intrucat avea ditamai flota de camioane cu care carase alcoale in timpul Prohibitiei, s-a bagat in industria laptelui. Il putem numi un "baiat destept", nu?

Am aflat si eu azi, de aici.

Niciun comentariu: