Săptămâna Mondială a Alăptării - 1 - 7 August 2013

Evident, am aflat despre asta de la sotioara. Ca sa nu bat campii aiurea, o sa pun mai jos cateva informatii preluate de pe ParentIS.
Anul acesta, Săptămâna Mondială a Alăptării are ca obiective:
1. Atragerea atenţiei asupra importanţei suportului reciproc în sprijinirea mamelor de a stabili şi susţine alăptarea.
2. Informarea oamenilor despre eficienţa şi beneficiile consultantei/consilierului în alăptare şi unirea eforturilor pentru a extinde programele de consiliere/consultanţă de la egal la egal.
3. Încurajarea persoanelor care susţin alăptarea, indiferent de mediul lor educaţional, să facă un pas înainte pentru a fi instruiţi în sprijinirea mamelor şi copiilor.
4. Identificarea persoanelor de contact locale care oferă sprijin pentru mamele care alăptează, unde pot solicita ajutor şi sprijin după naştere.
5. Apelarea la guverne şi la personalul din maternităţi, la nivel global, pentru a pune în aplicare în mod activ cei 10 pași, în special pasul 10*, pentru a îmbunătăţi durata şi rata alăptării exclusive.
*pasul 10: Să încurajeze constituirea grupurilor de sprijin pentru mame care alăptează şi să orienteze mamele către aceste grupuri de sprijin la externarea din maternitate
In Iasi, cei de la ParentIS, impreuna cu La Leche League România, organizeaza in perioada 1-7 August un eveniment de promovare a alaptarii, constand in intalniri cu mamicile, precum si vizionarea unui film documentar, Îndrăznesc să alăptez! Detalii mai jos, preluate din brosura:

Programul ParentIS

În cursul acestei săptămâni ne găsiți, începând cu ora 18:00, în parcul de lângă casa voastră:
Joi, 1 august - Cartierul Nicolina, Parcul Nicolina
Sâmbătă, 3 august - Cartierul Tătărași, Esplanada Oancea
Duminică, 4 august - Cartierul Alexandru, Piața Voievozilor
Luni, 5 august - Cartierul Păcurari, Esplanada Mimoza

Miercuri, 7 august - Vizionarea documentarului Îndrăznesc să alăptez!
Locația: Colegiul Wurmbrand, Sala Adolescenților (Str. Smârdan nr.13)
Difuzarea va începe la ora 18:00, după care vor urma discuții libere și concursuri cu premii oferite de sponsorii evenimentului.












Noi ne bucuram si de faptul ca "mascota" e Nati a noastra :-)

Niciun comentariu: