Earth Hour 2009 - Romania

Am aflat intamplator ca pe 28 martie a.c. va avea loc aceasta actiune la noi in tara. Asadar, pe 28 martie, la ora 20:30, se spera ca o sumedenie de oameni interesati de salvarea planetei sa stinga toate luminile din locuintele proprii, intr-un gest menit sa economiseasca o gramada de energie si, astfel, sa reduca poluarea si, implicit, schimbarile climatice.

Citez de pe site-ul miscarii:

"Pe 28 martie 2009, la 20.30, oameni de peste tot din lume vor stinge lumina timp de o oră. Va fi un eveniment în care ne dorim să implicăm un miliard de oameni şi mai mult de 1000 de oraşe, pentru a dovedi că împreună putem să acţionăm împotriva schimbărilor climatice."

"Earth Hour 2009 este un apel global la acţiune care se adresează fiecăruia dintre noi, fiecărei companii şi fiecărei comunităţi. Un apel la responsabilizare, iniţiativă şi la solidaritate, toate menite să construiască un viitor sustenabil. Şi în 2009, oameni de peste tot din lume vor stinge luminile şi se vor uni într-un mesaj unic despre viitorul planetei."

Mai multe date despre actiunea asta se gasesc pe site-ul oficial.

iarna in Bucovina

Am fost weekendul trecut la Sucevita. Mai jos sunt cateva poze care ilustreaza foarte bine, zic eu, vremea pe care am prins-o. Ninsoare deasa, zapada mare si, bineinteles, frig :-)

la famiglia - V

Poze noi (14 martie 2009) cu Anuca, scumpetea noastra de finuta :-)

CloFu sau Clooney cheese

Articolul asta m-a facut sa rad in hohote.

Preluat din presa straina (aici e articolul original, iar aici un altul, pe aceeasi tema), articolul povesteste despre intentia celor de la PETA sa foloseasca "aroma" extrasa din transpiratia lui George Clooney (mai exact din transpiratia imbibata in prosoapele lui de sala) ca sa "condimenteze" branza de soia, adica tofu. Ce rezulta? CloFu. Reactia lui George Clooney, conform Washington Post, e geniala:

"As a mammal, I'm offended".

===========================
NOTA: Imaginea este preluata de aici.

10943 de zile

Astazi am 10943 de zile de cand m-am nascut, conform calculatorului de-aici.

M-am mai jucat si cu calculatorul de varsta, si mi-a iesit ca as mai avea inca vreo 21.000 de zile de trait. Pare mult, dar tinand cont ca deja au trecut mai mult de 10.000 din viata mea, asta inseamna ca mai am cam 2 treimi ca sa-mi indeplinesc obiectivele.

World Clock mi se pare foarte interesant.

la famiglia - IV

Vizita scurta la Radauti sambata, 28 februarie, la cumatri si la finuta. E un copil adorabil :-)

populatie inghetata, cautam primavara


OK, deci chiar m-am saturat de frig, de curatat parbrizul dimineata, de manusi si de fular, de geamuri aburite si de tot ce inseamna iarna. Mi-e dor de un pic de caldura, de soare si de verdeata, de un gratar la Ciric cu prietenii, de plimbari mai lungi de 15-20 de minute, de mirosul pe care il are primavara.
Asadar, asteptam cu infrigurare zile mai calde.